Press "Enter" to skip to content

Pericolele din casele noastre: 11 riscuri care pun în pericol viața copilului

Mulți părinți au impresia că locuințele lor sunt absolut sigure pentru copii. Dar, din păcate, în SUA, în case mor câte 6 copii în fiecare zi, în acele locuri în care tragedia, în opinia părinților, nu ar fi putut fi posibilă, iar cauzele decesului sunt foarte banale.

1. Mobila nefixată!

În timp ce copiii descoperă lumea, nu se gândesc la cât de periculoase sunt acțiunile lor. Același lucru se întâmplă atunci când copiii încearcă să se cațăre pe dulap sau pe alt mobilier. La fiecare două săptămâni moare câte un copil din cauza că a căzut mobilierul peste el. Acest lucru poate fi evitat dacă veți fixa mobilierul pe pereți.2. Televizorul!

În 65% din cazuri televizoarele cad peste copii, provocându-le moartea. Acest lucru se întâmplă pentru că majoritatea se află pe suporturi. Odată cu apariția copilului, părinții ar trebui să aibă grijă să fixeze televizorul foarte bine pe un suport special.

3. Ferestrele deschise!

Din această categorie fac parte și scările și cel de-al doilea etaj al patului supraetajat. Anul trecut, din cauza faptului că părinții au uitat să închidă ferestrele etc., au avut de suferit 2 milioane de copii, dintre care 150 au murit.4. Firele jaluzelelor!

Jaluzelele sunt, la momentul actual, prezente în fiecare casă, dar anume din cauza firelor acestora, copiii mor frecvent, sufocându-se cu ele.

5. Trusa de prim ajutor!

La fiecare 8 minute moare câte un copil din cauza medicamentelor. Acest lucru are loc din cauza adulților, care uită să închidă trusa de prim ajutor.

6. Produsele chimice din uz casnic!

În fiecare an în spitale ajung aproximativ 700 de copii, care s-au intoxicat grav cu produse chimic de uz casnic. O cauză ar putea fi că substanțele chimice au niște ambalaje atrăgătoare, cu mirosuri diferite, iar copiii, fiind curioși, doresc să încerce neapărat ceea ce arată frumos și miroase bine.7. Ferestrele și ușile vechi!

Ferestrele și ușile acoperite cu vopsea, care are un conținut ridicat de plumb sunt foarte toxice. Copiii iubesc să guste vopseaua, ceea ce duce la otrăvire.

8. Prizele cu capace din plastic!

Copiii mici pot scoate cu ușurință un astfel de capac și pot introduce în priză diferite obiecte care provoacă scurtcircuit. Cea mai bună modalitate de a proteja copiii este să blocați prizele care se încuie cu cheie.

9. Echipamentele de gaz!

Aragazurile și cazanele cu defecțiuni provoacă intoxicații cu gaze: circa 15 mii de oameni se adresează anual la medic. Din această cauză mor anual aproximativ 500 de persoane.10. Încălzitoarele electrice!

Acestea pot provoca arsuri grave; din cauza funcționării defectuoase și a neatenții mor multe persoane.

11. Obiectele din sticlă!

Copiii nu-și dau seama de pericolele ascunse ale vaselor din sticlă și vor încerca cu tot dinadinsul să le analizeze. Se recomandă să ascundeți aceste obiecte până când copilul va fi conștient de ceea ce face.

Luați aminte: nu este suficient să învățați copilul să nu deschidă ușa persoanelor străine ori să nu se joace cu chibriturile. Dacă vă pasă de starea de sănătate și de viața copilului Dvs, atunci priviți în jur și încercați să-l protejați de toate pericolele: casa trebuie să fie nu doar confortabilă, dar și sigură pentru persoanele care locuiesc în ea!

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
Close