Press "Enter" to skip to content

12 trucuri puse în practică de către șoferii cu experiență

Șoferii cu experiență știu că a avea mașină este o misiune complicată. Se confruntă cu multe probleme mici și mereu trebuie să monitorizeze starea tehnică a vehiculului.

Pentru a ușura viața șoferilor și pentru a face față problemelor, redacția noastră a selectat câteva trucuri care vor fi la fel de utile pentru începători cât și pentru șoferii experimentați.1. Oja pentru unghii va masca zgârieturile de pe automobil.

Potriviți culoarea lacului de unghii cu tonul mașinii și aplicați pe zgârietură. Când lacul se usucă, lustruiți zona.

2. Oja incoloră va opri extinderea fisurii de pe geam.

Dacă o pietricică a căzut pe sticlă și a apărut o fisură adâncă, atunci în timp, aceasta se va extinde. Pentru a combate astfel de fisuri, lacul transparent este eficient. Aplicați-l în 2-3 straturi și poate preveni extinderea fisurii.3. Rotiți volanul la maxim atunci când trebuie să lăsați mașina parcată pentru mult timp.

La soare, volanul unei mașini se poate încălzi foarte tare. Pentru a evita acest lucru, la ieșirea din mașină, rotiți volanul la 180 de grade.

4. Protejați-vă de soare în timp ce conduceți.

Acest truc este adesea folosit de piloți. Pentru a vă proteja de soare, luați o foaie acrilică și așezați-o pe parbriz. Aceasta protejează de razele ultraviolete și, datorită electricității statice, se ține bine la sticlă.5. Frunzele de dafin contra răului de mișcarea

Dacă urmează să aveți o călătorie lungă, puneți o frunză de dafin sub limbă. Conține substanțe care pot calma rapid stomacul și nervii.

6. Suport pentru ochelari

Pentru cei care nu știu unde să pună ochelari în mașină. O soluție ar fi să îi prindeți de un cârlig de rufe. În același mod, puteți prinde biletul de parcare, astfel încât să nu îl pierdeți.7. Lămâia combate somnolență în timp ce conduceți.

Unele fructe citrice acționează asupra corpului nostru ca o ceașcă de cafea. Dacă simțiți adesea somnolență în timp ce conduceți, puneți o felie de lămâie sub limbă.

8. Formă de silicon în suportul pentru pahar

Puneți o formă din silicon pe partea inferioară a suportului pentru pahar. Deci toate resturile mici se vor acumula în ea și va fi mult mai ușor să curățați suportul.9. Atârnați o minge de tenis în garaj.

Acest truc va fi util în special pentru șoferii care recent au primit carnetul de conducere. Va fi mai ușor să simți dimensiunile mașinii și cu siguranță nu veți merge mai departe decât este necesar.

10. Verificați calitatea uleiului.

Pentru a verifica calitatea uleiului din motor, există un test special.Încălziți motorul timp de 5-10 minute, apoi opriți-l. Deschideți capota, îndepărtați joja și picurați puțin ulei pe o bucată de hârtie. Puneți cu grijă foaia într-un loc cald și așteptați 2 ore pentru ca uleiul să se usuce.

— Dacă marginile petelor sunt netede, atunci nu există amestec de apă în ulei.

— Mijlocul este întunecat sau gri — uleiul este foarte murdar, trebuie schimbat.

— Particulele metalice sunt vizibile pe hârtie. Acest ulei este de proastă calitate.

— Marginea gri deschisă sau maro indică faptul că uleiul conține particule insolubile care dăunează motorului. Uleiul trebuie înlocuit.

11. Verificați calității benzinei.

Puneți benzina pe o foaie albă, suflați și așteptați până la evaporarea picăturii. Dacă după experiment, hârtia a rămas albă, atunci benzina evaporată este bună. Dacă există o urmă grasă, atunci există un amestec de kerosen în benzină.Iată cum se verifică benzina de gudron:

Puneți benzina pe o suprafață de sticlă, apoi aprindeți o picătură.

Dacă după ardere au rămas cercuri albicioase, înseamnă că nu există gudron în benzină sau există o cantitate mică. cercurile galbene sau maro indică faptul că există suficient gudron în combustibil și poate afecta motorul mașinii.

De asemenea, puteți afla dacă benzina a fost diluată cu apă:

Turnați puțin benzină într-un vas transparent și adăugați puțin permanganat de potasiu. Apoi agitați bine și priviți la lumina. Dacă cristalele s-au dizolvat și benzina a devenit purpurie sau roz, atunci a fost diluată cu apă.12. Aerisirea rapidă a mașinii

Deschideți ușa sau una dintre geamurile din față. Apoi, deschideți și închideți ușa de mai multe ori pe partea opusă a mașinii. Un astfel de truc va ajuta la răcirea rapidă a mașinii sau a scăpa de un miros neplăcut.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
Close