Press "Enter" to skip to content

Afla cum sa iti ingrijesti corect tatuajul

Tatuajele nu mai sunt de mult semne ale rebeliunii, ci au devenit pur si simplu niste accesorii. Este foarte important cum ai grija de ele, pentru ca le vei avea pentru o foarte lunga perioada si vrei sa arate bine cat mai mult.

Primul sfat este sa mergi intr-un loc special facut pentru asa ceva, nu la un prieten care “se pricepe”. E vorba de calitate si de sanatatea si siguranta ta, asa ca un pret mai mare nu trebuie sa fie atat de greu de acceptat.

Un mit in ingrijirea tatuajelor este folosirea cremei de galbenele pe ele. Acest lucru este gresit, pentru ca galbenelele scot culoarea din tatuaj. Dupa ce il speli cu sapun antibacterian, ar fi mai bine sa il stergi cu prosoape de hartie de unica folosinta prin tamponare, nu prin frecare. Evita prosoapele clasice, care mai pot avea bacterii.

Perioada in care iti face tatuajul este foarte importanta. Evita sa il faci vara, pentru ca nu e recomandat sa il expui la soare sau sa stea prea mult timp in apa la inceput. Chiar daca ai tatuaj de multa vreme, atunci cand esti la plaja trebuie sa il protejezi cu crema cu factor de protectie 50. In momentul in care te bronzezi, intensitatea culorilor tatuajului va scadea, iar in timp diferenta va fi destul de mare.

Asadar, indiferent ce model de tatuaj alegi, cel mai important este sa ai grija de el asa cum trebuie pentru a-l pastra frumos cat mai multa vreme.

Facebook Comments
Close