Press "Enter" to skip to content

Motivul pentru care apar punctele negre – greșeli pe care, zilnic, le faciExistă diverse soluții pentru a îndepărta punctele negre, însă este esențial de cunoscut motivul apariției acestora. Tenul oglindește obiceiuri zilnice, iar problemele la nivelul pielii se reflectă în comportamentul nostru. Chiar dacă există remedii pentru eliminarea unora dintre ele, acestea vor reapărea.

Singurul remediu care este cu adevărat eficient este să identificăm cauzele apariției lor și astfel să încercam să evităm anumite aspecte din viața noastră pentru a ne asigura că nu ne vom mai confrunta cu această problemă. Punctele negre apar în special la femeile cu ten gras, datorită dilatării porilor, care asigură un mediu propice pentru acumularea secreției abundente de sebum. În general, pielea de pe frunte, nas și barbie este mai grasă, motiv pentru care este zona favorabilă a punctelor negre.

Cauze ale apariției punctelor negre: atingerea tenului cu mâinile. Spre exemplu, în anumite momente, toți avem obiceiul să ne atingem fața cu mâinile, când ne concentrăm sau când stăm de vorbă cu cineva. Prin atingerile feței, toate bacteriile de pe mâini ajung pe tenul nostru provocând astfel apariția punctelor negre sau în unele situații chiar agravarea acestora. Aceste obiceiuri trebuiesc evitate deoarece sunt foarte dăunătoare.Folosirea unor produse cosmetice nepotrivite pentru tenul tău, precum creme grase care favorizează formarea punctelor negre, datorită faptului că porii se supraîncarcă. Primul pas este să identifici în mod corect tipul de ten pentru a ști cu exactitate ce tip de produse ți se potrivesc. Dacă ai dubii, se recomandă un consult dermatologic pentru a stabili cu exactitate tipul de ten și pentru a primi o recomandare corectă în legătură cu produsele pe care ar trebui sa le folosești.

Machiajul trebuie realizat cu produse de calitate, cu produse care sa nu iți închidă porii. Pensulele și bureții de machiaj trebuiesc schimbați periodic, nu doar spălați.

Facebook Comments
Close