Press "Enter" to skip to content

9 lucruri pe care fiecare ar trebui să le cunoască, pentru a cumpăra produse de calitate și a nu cădea în capcana vânzătorilor

Mergând la magazin, cu toții vrem să ne întoarcem cu produse gustoase și sănătoase. Dar, din păcate, mulți producători și vânzători în căutarea profitului caută în diverse moduri de a ne vinde produse necalitative. De exemplu, știați că abundența de plante proaspete dintr-o salată poate ascunde ingrediente expirate?

Redacția noastră a adunat câteva sfaturi pentru dvs., pentru a nu cădea în capcana vânzătorilor și a cumpăra mereu produse de calitate.

1. Evitați produsele ambalate.

Încercați să nu cumpărați produse în ambalaje individuale care au fost preambalate (carne, mezeluri, brânză, legume, fructe, etc.). Este posibil ca aceste produse să fie stricate sau aproape expirate.

Data de pe ambalaj în acest caz nu este un indicator, deoarece stickerele pot fi actualizate cel puțin de mai multe ori pe zi. Cereți tăierea și ambalarea produselor dorite chiar în prezența dvs.



2. Fiți foarte atenți în secția de culinărie.

Când cumpărați salate gata pregătite, acordați atenție cât usturoi și condimente sau decorațiuni sub forma unei cantități mari de ierburi proaspete conțin: acesta este de obicei modul în care maschează „expirarea produselor”.

De asemenea, atunci când alegeți salata, nu uitați că cele cu pește, carne și ouă se strică mai repede decât cele vegetale, iar salatele asezonate cu ulei vegetal sunt mult mai sigure decât salatele cu maioneză.

Este mai bine să acordați preferință salatelor fără condimente, care pot fi păstrate până la 2 zile. Și pentru a vă proteja cât mai mult, asigurați-vă că magazinul respectă măsurile de siguranță. În special:

— salata gata preparată se păstrează într-un recipient de sticlă (în cele metalice se oxidează rapid) și pe un raft separat;

— fiecare tavă are o lingură separată;

— înainte de a lua produsul, vânzătorul își pune o mănușă de unică folosință.

3. Evaluați starea ambalajului.

Ambalajul deformat poate fi un semn de depozitare necorespunzătoare, încălcarea condițiilor de transportare și chiar expirarea produsului.



4. Verificați produsul pe care îl cumpărați.

Vânzătorii știu bine cum să arate expună produsul astfel încât să fie cumpărat. Sarcina cumpărătorului este să vadă acel produs așa cum este el în realitate. Astfel, de exemplu, în magazinele cu carne, iluminatul este configurat astfel încât toate bucățile de carne să pară proaspete și gustoase. Cereți vânzătorului să vă arate bucata de carne care vă place.

Aveți grijă cu produsele congelate. Nu cumpărați alimente cu multă gheață. De obicei, acest lucru indică faptul că aceste produse au fost deja dezghețate și înghețate în mod repetat.

5. Evitați să cumpărați produse în nuanțe nenaturale.

Culorile deschise sunt plăcute pentru ochi și sunt asociate cu un gust nu mai puțin sănătos. Cu toate acestea, pentru produsele alimentare, această regulă nu funcționează întotdeauna. De exemplu, fructele și legumele au, de obicei, o culoare mai ștearsă, dar sunt gustoase și sănătoase.

Sau atunci când vreți să cumpărați cașcaval: mulți cred că, dacă culoarea este mai deschisă, conținutul de grăsimi este mai mare și gustul este mai bun. Dar cașcavalul sau brânza este întotdeauna albă sau de culoare galben pal, iar o nuanță gustoasă poate fi un colorant. De obicei, este folosit un colorant inofensiv din extractele de annatto.




În mod similar, culoarea saturată a peștelui roșu poate indica prezența coloranților chimici . Un alt exemplu este ketchup-ul și alte sosuri. Alegeți produse în nuanțe naturale.

6. Căutați un produs sănătos.

Pentru a vinde cât mai multe produse scumpe și, în consecință, profitabile, vânzătorii le plasează în cel mai vizibil loc — în zona de mijloc a raftului, la nivelul ochilor cumpărătorului. Astfel de produse sunt vizibile, adesea cunoscute pentru publicitate, dar nu sunt întotdeauna de calitate înaltă.

Angajații magazinului plasează produsele ce curând vor expira, chiar în prima linie a raftului. Dacă doriți să cumpărați un produs de înaltă calitate, proaspăt și ieftin căutați-l în spatele raftului.

7. Dați preferință produselor locale.

Alegeți produsele locale. Acesta este un criteriu important în alegerea legumelor și fructelor, precum și a produselor ce au un termen de valabilitate limitat: laptele, smântâna, brânză de vaci etc.

Este mai bine să cumpărați astfel de produse de la un producător local , deoarece un drum lung și posibile încălcări ale condițiilor de depozitare le pot afecta semnificativ calitatea și caracteristicile gustului.



8. Cereți sfatul vânzătorilor.

Nu neglijați oportunitatea de a întreba angajatul magazinului despre locația produsului dorit, cât de proaspăt este produsul. Chiar dacă vânzătorul încearcă să mintă, cel mai probabil veți observa acest lucru și veți trage concluziile necesare.

Într-un cuvânt, trebuie să alegeți atent produsele care urmează să le procurați, și nu uitați că orice vânzător va face tot posibilul să cumpărați anumite produse.



Ce reguli urmați pentru a alege produse de calitate?

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
Close