Press "Enter" to skip to content

15 GREȘELI pe care trebuie să le EVIȚI în îngrijirea PĂRULUI! Tu o faci pe a 6-a?

Frumusețea înseamnă mai multe lucruri și cu siguranță vrea să spună că trebuie să ai un păr sănătos și frumos pentru a crea imaginea unei persoane atractive, unice. Iată un ghid al celor mai frecvente greșeli pe care femeile le fac în încercarea de a-și îngriji părul și cum să le remediezi!

1. Alegerea greșită a șamponului

Alegerea șamponului este crucială pentru îngrijirea părului. Pentru a evita consecințele dăunătoare, asigură-te că șamponul tău se potrivește tipului de păr.

2. Spălarea părului prea des sau prea rar

Frecvența de spălare a părului recomandată depinde de factori individuali, cum ar fi calitatea apei pe care o folosești și tipul de păr. Dar dacă părul tău este gras, e recomandabil să-l speli o dată la fiecare 1-2 zile.

3. Aplicarea incorectă a șamponului

Piaptănă părul bine înainte de spălare. Cantitatea de șampon pe care o folosești trebuie să depindă de lungimea părului. Ai grijă să nu torni prea mult. Stabilește-ți o normă și menține-o. Pune șampon în palme și apoi freacă-le împreună pentru a crea spuma. Apoi aplică șamponul la rădăcinile părului. Masează cu mișcări blânde, atingând numai pielea cu vârful degetelor moi – nu cu unghiile! – pentru a evita să te zgârii. Masează capul pe tot parcursul spălării, căci este benefic pentru rădăcinile părului.4. Uiți să-ți hrănești și hidratezi părul

Părul își pierde foarte repede umezeala. Poți folosi balsamuri speciale și măști pentru păr pentru a aborda această problemă, dar asigură-te că ele nu sunt dăunătoare pentru tipul tău de păr. Folosește balsam simultan cu șamponul sau imediat după clătire. Modul corect de aplicare al balsamului este să ungi toată lungimea părului, evitând să-l freci de piele.

5. Temperatura greșită a apei

Mulți oameni folosesc apa caldă excesiv atunci când își spală părul. Este o greșeală gravă. Apa caldă decolorează firele capilare și activează glandele producătoare de sebum. În mod ideal, trebuie să folosești apă caldă sau călduță, căci te va ajuta să diluezi secrețiile glandei pentru sebum, să îndepărtezi mizeria și să îți îmbunătățești circulația sângelui. Cel mai bine este să închei producedura prin aprinderea apei rece la final, astfel, acesta va fi finisajul care va stimula circulația sângelui.

6. Uscarea părului cu un prosop

După ce a spălat părul, șterge rădăcinile cu un prosop. Nu înfășura prosopul în jurul capului, căci vei deteriora foliculii de păr. Dacă trebuie să-ți usuci părul pe fugă, folosește un tricou de bumbac în loc de prosop.7. Pieptănarea frecventă și agresivă

Pieptănarea excesivă suprasolicită părul. Nu-l pieptăna imediat după spălare. Așteaptă să se usuce firele de păr, iar apoi piaptănă-le cu atenție și separă-le cu degetele. Numai după aceea vei putea să-l piepteni normal. Asigură-te că folosești un pieptene sau o perie cu dinți mari. Începe să piepteni părul de la vârfuri și urcă treptat spre rădăcini.

8. Folosirea frecventă a produselor de styling

Uscătoare de păr, placa de păr și alte asemenea instrumente de coafat nu fac decât să usuce părul, să-l facă să-și piardă din fluide și să devină mai fragil. Dacă nu poți să nu folosești des instrumentele de styling, cel puțin aplică un spray de protecție termică pe toată lungimea firelor înainte.

9. Utilizarea incorectă a uscătorului de păr

Foenul folosit incorect duce la deteriorarea părului. Iată un ghid pas-cu-pas, care te va ajuta să eviți greșelile:

șterge părul cu un prosop umed
atașează o duză uscătorului de păr și fixeaz-o bine
începe uscarea de la rădăcini spre capete, asigurându-te că duza uscătorului este situată la un unghi ascuțit spre firele de păr. O astfel de tehnică ajută la închiderea cuticulelor
la început, când părul este încă umed, este bine să dai uscătorul la temperatura maximă, dar apoi, treptat, temperatura trebuie să scadă, pentru a se evita uscarea excesivă. Mic sfat – când cumperi un uscător de păr, asigură-te că are mai multe viteze pentru temperatură
încheie procedura prin a usca părul cu aer rece10. Un regim alimentar nesănătos

O dietă prost echilibrată și un program de alimentație nesănătos face imposibil ca organismul să-și refacă rezervele sale de vitamine și minerale. Dacă asta se întâmplă cu regularitate, poți uita de un păr luxos și frumos! Asigură-te că ai în dietă alimente bogate în proteine, de origine animală.

Zincul este la fel de important pentru sănătatea părului. Asigură-te că meniul tău include ouă, fructe de mare, avocado, prune, și alte surse de zinc. Nu uita de fier și calciu, pe care le poți găsi în legume, pește, carne de pasăre, ficat, grâu, hrișcă și nuci.

11. Nu te preocupi de sănătatea ta

Deteriorarea rapidă și căderea părului pot fi, câteodată, semne ale unor boli grave, cum ar fi tractul gastrointestinal sau probleme cu glanda tiroidă, tulburări hormonale, stres și diabet. Prin urmare, problemele părului pot indica alte probleme de sănătate, la care ar trebui să fii atentă.

12. Neglijezi să porți pălării

O pălărie îți poate oferi o bună protecție împotriva soarelui. O căciulă de lână te ține departe de frig. O pălărie specială pentru saună apără părul de efectele nocive ale aburului. Atunci când alegi o pălărie, asigură-te că este confortabilă și nu o purta prea strâns.13. Nu ți-ai spălat peria

Peria de păr trebuie să fie spălată cu apă caldă cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, nu uita să o înlocuiești pe cea veche cu una nouă.

14. Neglijezi tunderea părului

E foarte important să-ți tunzi părul cel puțin o dată la fiecare 2 luni. Tăierea vârfurilor despicate face parte din tratamentul unui păr sănătos.

15. Dormitul cu părul desprins

Dacă părul tău este de lungime lungă sau medie, ar trebui să-l împletești înainte de a merge la culcare. Asta îl va împiedica să devină mai încurcat și creț. Ca rezultat, nu va mai trebui să petreci prea mult timp coafându-l dimineața!

Facebook Comments
Close