Press "Enter" to skip to content

“Mamă, Tu Obosești Vreodată?”Are timp pentru toți și uită de ea, păstrează fiecare ban pentru mofturile tale de adult cu suflet de copil, nu se supară, iartă și a iertat capricii peste capricii, distanța pe care ai impus-o atunci când voiai să faci parte din cel mai mișto grup, când credeai că nimeni nu te înțelege, când te ascundeai și nu voiai să vorbești cu ea. A fost acolo când ai avut parte de prima despărțire, când ai trăit primul sărut, când a trebuit să alegi ce este mai bine pentru tine… Este incredibil! Nu venim pe lume cu un manual de viață, însă mamele reușesc întotdeauna să îmbunătățească lumea, ne îndrumă și ne susțin.

Când eram mici, cu greu realizam cât de norocoși suntem atunci când mama ne spune te iubesc. Nu prețuim momentele în care ne răsfață și considerăm că acele gesturi sunt o certitudine, crezând că așa trebuie să fie. Greșim. Și înțelegem asta în timp.La un moment dat ne trezim cu valizele în mașină și sufletul cât un purece. Realizăm că familia fără mama nu ar exista și că oriunde am pleca în lume… ea va crede în noi până la final. Sunt momente în care realizez că în timp ce eu îmi trăiesc viața și mă distrez cu prietenii, mă îndrăgostesc, îmi fac o familie…mama mea îmbătrânește. Atunci realizez că sunt un om neputincios pentru că nu-i pot asigura eternitatea și probabil au fost momente în care am făcut-o să sufere, să sufere din cauza unor cuvinte rostite de un copil mofturos care încă nu descoperise ce se ascunde în lumea asta, câtă răutate și lipsă de respect. Mă simt bine printre oameni, însă brațele mamei mele sunt castelul meu, acolo unde mă simt ca o prințesă, acolo unde mă simt protejată… însă nu sunt oare egoistă?O privesc pe mama și o întreb: “Mama, tu obosești vreodată?”

Știu sigur face tot de dragul meu, știu sigur că viața nu i-a oferit ceea ce ea îmi oferă mie, știu sigur că mama mea este o eroină ca multe alte femei. Știu sigur că tot ce-i frumos în sufletul și viața mea… datorez mamei mele.  Știu că mama mea este prietena mea cea mai bună.

Facebook Comments
Close