Press "Enter" to skip to content

Oare de ce femeile sunt nefericite ?Acest articol nu este unul despre bărbați. Cu siguranță nu despre bărbații adevărați și buni. Este un articol cu și despre Femei. Acele femei nefericite. Acele femei care au uitat sa mai fie fericite. Acele femei pentru care întregul univers se învârte în jurul unui singur punct. Fie el agățat în trecutul pe care nu îl pot da uitării, fie ancorat în viitorul care „suna” mult prea bine atunci când spera necontenit la schimbarea în „bine” a celor de lângă ele.

Femeile nefericite trăiesc mereu trecutul pur și odios. Acel lagăr al suferințelor în care singure își îneacă lacrimile, suspinând și plângând după o dragoste demult apusă și data uitării … Cel puțin asa gândește „el”! Acel „el” care a cotropit-o emoțional și fizic, a tăbărât în viata ei ca un balaur cu mai multe capete, i-a promis soarele și luna de pe cer și nu a reușit sa-i aducă nici măcar o stea. Dar nici nu a încercat. Un „el” plin de promisiuni încălcate și îngânfat de atâta încredere oarbă în sine. Un „el” care a uitat de cine s-a îndrăgostit atunci când și-a văzut „prada” deja cucerită.Și totuși, de ce sunt femeile nefericite? Pentru ca multe dintre ele nu trăiesc prezentul. Cu bune și cu rele. Aici și acum. Mai demult nu mai contează iar mai târziu încă nu a ajuns. Și pentru că nu pot lua lucrurile ca atare și sa le accepte așa cum sunt. Și anume că prostul după care ele plâng este un mare prost. Și atât. Fără explicații de prisos și fără prea mult consum de energie. Dacă ar accepta acest lucru la timp, fără a se auto-iluziona necontenit în veșnica schimbare a lui, poate ca ușile s-ar Închide mai repede și cu mai putin zgomot. Și s-ar deschide altele. Este mai bine sa plângi pentru tine și sufletul tău decât pentru un „el” care s-a dovedit ca nu îl are. La fel cum este mai bine sa râzi acum, ca te-ai scăpat și poți renaște.

Femeile au fost mereu niște martire. Niște martire perfecte și tăcute. Au dus întotdeauna în spate povara lumii și a suferințelor ei. De ce să mai accepte și povara unui cretin cu acte în regula?

De ce sunt femeile nefericite?

Pentru că nu vor sa fie … Fericite!🙂

Facebook Comments
Close